Ridhus & utebana

ridhuset
Lydinge säteri erbjuder ett fantastiskt ridhus med ridbana på 20*60 m med sand/flis underlag samt liten läktare som kommer väl till pass vid lektions- och programridning. Taket är isolerat så klimatet är bra.
Ridvolten är 30*60 m och har även den sand/flis underlag. Här rider du i förlängningen av de öppna fälten och i ena ändan finns ett lusthus ”Lilla Rudh” för den som håller lektioner eller bara vill sitta vindskyddat och titta på när någon rider.
Anläggningen är i första hand avsedd för oss som bor på gården men om du är folkbokförd på ridavstånd till Lydinge kan du köpa ”Grannkortet” som ger dig rätt att utnyttja vårt ridhus och ridvolt på samma villkor som oss som bor här. Kortet löses per halvår och kostar för närvarande 2400 kr per ryttare eller häst. Halva priset gäller för ytterligare ekipage i samma familj.

Lydinge säteri ligger lummigt inbäddad i den böljande terrängen. Om du vill rida ut kommer du att upptäcka att här finns ”allt” – öppna fält att galoppera på, skogsstigar och gott om fantastiska ridvägar med bra underlag för den mest kräsne.
Vill ni hyra anläggningen för egna aktiviteter går det bra. Kostnaden för hel dag är 3000 kr. (Heldag är lika med 8 timmar enl ök så våra hyresgäster också kommer år att rida)
Vill ni bo över går det att hyra Östra Flygeln där vi har 10 sköna sängar.
För hästen finns box att hyra för 350 kr/natt. Foder och extra strö går att köpa.

 

DSC_0206