Lydinge Säteri

Boenderegler

Samtliga hus på Lydinge är gamla karaktärshus och därmed får du räkna med att de inte är lika välisolerade som ett nybyggt hus vara sig värme- eller ljudmässigt. När det gäller ljudnivån så måste du stämma av med grannarna hur högt du kan spela musik/TV , efter kl 22 måste du skruva ner rejält.
Om du har gäster så skall du veta att så väl ”Lilla Rudh” (Lusthuset vid ridvolten) och den fantastiska ”Potatiskällaren” är fritt att använda för er som bor här. Vi erbjuder även B & B om ni vill ha övernattande gäster, där finns det även middagsbord för upp till 14 personer.

Här på Lydinge sop sorterar vi så gott det går och soporna slänger du i våra kärl som står mellan magasinen. Grovsopor kör du själv till återvinningen.
Du som bor i ”Långa längan” ansvarar för städningen av din entré tillsammans med de andra som bor i samma ingång och ni kommer också tillsammans överens om hur den nyttjas vad det gäller kläder utanför dörren osv. När vintern kommer ansvarar ni också tillsammans för att trappa är skottad och sandad.
Lydinge klassas som kultuhistoriskt intressant därför är montering av parabol el motsvarande på fasaderna inte tillåtet.
Vill du ha blommor eller utemöbler på framsidan av huset så är det ok men vi vill inte att de är av plast eller för modernt snitt.

Ingen av våra bostäder har egen tvättmaskin så gemensam tvättstuga finns i ”Långa längan” entré 3. Här finns en lista där du bokar tid När du tvättat är det viktigt att du lämnar den i det skick som du själv önskar finna den. Med andra ord torka av efter dig, inget ludd i filtret på torktumlaren och skräpet bär du själv ut till sopkärlet.
Innanför tvättstugan finns vår fina bastuavdelning som är fritt att nyttja för dig som bor här men du måste boka och hämta nyckeln hos oss i stora huset. Bastun är vedeldad och rymmer ca 10 personer. I bastuavdelningen finns två duschar, en toalett och här gäller givetvis samma regler som på resten av Lydinge, dvs du städar noga efter dig.

Scroll to Top